In Focus

Șoferii de camion trebuie să prezinte o declarație la intrarea sau ieșirea din Belgia

Toate persoanele care intră sau pleacă din Belgia trebuie să prezinte o declarație care să conțină scopul și necesitatea deplasării, iar șoferii de camion nu fac excepție.

Din 27 ianuarie până la 1 martie, toate persoanele care intră sau pleacă din Belgia trebuie să prezinte o declarație scrisă în care să specifice necesitatea deplasării. Șoferii de camion sunt și ei afectați de această măsură.

Șoferii de camion trebuie să prezinte o declarație la intrarea sau ieșirea din Belgia

Autoritățile belgiene au decis să limiteze deplasările care nu sunt strict necesare, mai ales că în februarie urmează și o perioadă de vacanță școlară, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, după ce numărul persoanelor infectate cu Sars-COV-2 nu a scăzut, deși au fost impuse anumite restricții.

Philippe Degraef, directorul Asociației de Transport Rutier din Belgia (Febetra), spune că decizia autorităților belgiene va genera doar timpi suplimentari de așteptare în punctele de control vamal pentru că este mai mult decât evident că un șofer de camion nu pleacă în vacanță cu mașina de serviciu.

“Dacă un șofer ajunge la graniță cu camionul sau vrea să intre în țară cu un camion e clar că se află în interes de serviciu și nu în vacanță”, a spus Philippe Degraef.

VEZI ȘI: Hyundai XCIENT Fuel Cell a intrat în flota Gebrüder Weiss

Chiar dacă în Belgia au fost impuse mai multe restricții, aceasta este doar a doua prevedere impusă de autorități care trebuie respectată și de șoferii de camion.

Singura prevedere de până acum pe care șoferii de camion trebuiau să o respecte era că dacă petrec mai mult de 48 de ore în Belgia trebuie să completeze un formular special cu datele personale, scopul și durata șederii, dar și locul unde sunt cazați.

Documentul poate fi descărcat de aici – http://bit.ly/DeclaratieBelgia (limba neerlandeză), repectiv http://bit.ly/DeclarațieBelgiaEN (limba engleză) sau poate fi completat electronic aici – http://bit.ly/DeclaratieBelgia (limba engleză).

Din aceeași categorie...

Back to top button