Patronate și sindicateȘtiri

Soferii francezi reiau protestele pe 15 martie 2015

Sindicatele soferilor profesionisti din Franta au anuntat ca vor relua protestele privind reinnoirea contractului colectiv de munca ce contine si o crestere salariala de 5%, aproximativ 100 euro.

Cele cinci sindicatele (CGT, FO, CFTC, CFE – CGC si CFDT), care au organizat protestele in luna februarie, au anuntat reluarea protestului la nivel national incepand cu 15 martie, ora 22:00, pe termen nelimitat. Reprezentantii celor cinci sindicate ale soferilor profesionisti vor sa se intalneasca cu Ségolène Royal, ministrului Mediului, Dezvoltarii si Energie, pentru a facilita un acord privind pretentiile salariale ale soferilor.
In momentul de fata, negocierile dintre soferii profesionisti si companiile de transport s-au blocat, deoarece companiile de transport sunt dispuse la o crestere salariala de 2% fata de 5% cu o doresc soferii.

Soferii francezi reiau protestele pe 15 martie 2015

Acesta nou val de proteste vine pe fondul ultimelor actiuni de combatere a dumping-ului social derulate de Franta, printre care si propunerea supusa votului in Senat, de introducere a salariului minim pentru soferii profeionisti, in valoare de 9.61 euro/ora.

Din aceeași categorie...

Back to top button