Sustenabilitate

Șoferii Heidelberger Cement instruiți de Mercedes-Benz ProfiTraining

160 de șoferii profesioniști ai companiei Heidelberger Cement s-au prezentat la Wörth pentru a lua parte la un curs de formare de două zile, în conformitate cu legislația de obținere a certificatul de calificare profesională continuă (CPC).

Interesantul și variatul eveniment a fost susținut de experții Mercedes-Benz ProfiTraining și specialiști din diferite domenii profesionale.

Șoferii Heidelberger Cement instruiți de Mercedes-Benz ProfiTraining

Șoferii care lucrează pentru Heidelberg Cement, una dintre cele mai mari companii de materiale de constructii din lume, își petrec ore de lucru la volanul betonierelor, pompe de beton și cisternelor bazate pe camioane MB Arocs și Actros, transportând agregate, ciment și betoane.

Cele două zile ale evenimentului de formare au avut ca focus teoria și punerea în practică a condusului economic.

Participanții au început prin a se uita la principiile condusului economic și cum influențează consumul de combustibil factori precum aerodinamica, anvelopele, turația motorului și stilul individual de conducere asupra consumului de combustibil respectiv cum funcționează FleetBoard Eco Suport.

Tot în partea de teorie a cursului, șoferii au putut să vadă ce este Predictive Powertrain Control (PPC) și cum interacționează acesta cu transmisia Mercedes PowerShift 3.

Pe parcursul a trei ore și jumătate șoferiilor li s-au dat explicații detaliate și sfaturi privind modul de utilizare a tehnologiei pe vehiculele lor pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pentru a pune în practică acest lucru, șoferilor li s-au pus la dispoziție de către Mercedes-Benz ProfiTraining, opt camioane complet echipate model Actros 1842, 1843 și 1845 cu Active Brake Assist 3, Lane Keeping Assist, Proximity Control Assist și Predictive Powertrain Control.

VEZI ȘI: Noua gamă de anvelope On/Off pentru camion de la Bridgestone

Traseul pentru partea practică a cursului a fost ales într-o zonă deluroasă, unde șoferii profesioniști au experimentat modul de funcționare al sistemului PPC care utilizează date GPS pentru a scana ruta și de a optimiza schimbarea vitezelor camionului.

Traseul a continuat pe principalele drumuri naționale spre Karlsruhe, ce au mai multe curbe și sensuri giratorii. Aici șoferii au fost rugați să aplice ceea ce au învățat în cadrul sesiunii teoretice cu privire la anticipare.

În toată această perioadă, experții Mercedes-Benz s-au aflat pe locul din dreapta al camionului oferindu-le șoferilor indicii relevante în anumite momente.

Deoarece șoferii Heidelberger Cement își petrec o mare parte din timp în cadrul șantierelor de construcții dar și ]n alte zone cu drumuri dificile, pregătirea practică nu s-a încheiat la sfârșitul road-trip-ului. Șoferii au fost duși în cadrul facilității Mercedes-Benz din Ötigheim pentru a exersa anumite manevre specifice activității lor.

În cadrul acestei facilități care include o gamă largă de scenarii diferite, de la pante abrupte la coborâri rapide, șoferii au găsit unsprezece basculante Arocs și Atego în diferite configurații de axe și variante de motorizare.

Una dintre acestea a fost un Arocs 1845 LS cu transmisie hidraulică auxiliară (HAD – Hydraulic Auxiliary Drive) și semiremorcă cu benă basculabilă. Selectorul transmisiei hidraulice auxiliare transformă camionul standard, într-o unitate cu tracțiune integrală prin simpla apăsare de buton.

Un test eficient și pentru Mercedes-Benz ProfiTraining
Pentru cei 21 de formatori participanți de la Mercedes-Benz ProfiTraining acest eveniment major, cu 160 de participanți a fost o modalitate foarte bună de a demonstra modul eficient de formare, chiar și pe un număr mare de șoferi.

Succesul acestora a fost confirmat de un feedback pozitiv din partea participanților. Conducatorii auto li s-au acordate certificate pentru module I (Eco Training) și III (Driver Workplace Training – formare profesională la locul de muncă), următoare întâlnire fiind programată pentru 2017.

Până în 2018 un total de 600 de șoferi ai Heidelberg Cement din toată Germania vor fi supuși programului de Mercedes-Benz Professional Training.

Din aceeași categorie...

Back to top button