Știri

Șoferii nu mai trebuie să se înregistreze înainte de intrarea în Anglia

Începând din această dimineață, șoferii profesioniști care intră în Anglia nu mai trebuie să se înregistreze în aplicația de localizare înainte de intrarea în țară.

Potrivit anunțului Guvernului britanic, șoferii de camioane, autocare și utilitare de marfă nu trebuie nici să rezerve sau să facă teste Covid-19 înainte de intrarea în Anglia.

Șoferii nu mai trebuie să se înregistreze înainte de intrarea în Anglia

De la 1 noiembrie se aplică noi măsuri pentru șoferii profesioniști, în funcție de statutul acestora privind vaccinarea.

Dacă un șofer este complet vaccinat, el nu mai trebuie să se autoizoleze în cabină sau să intre în carantină. Totuși, dacă șoferul stă în Anglia mai mult de două zile, el va trebui să facă un test în sau înainte de ziua a doua. Dacă stau în Anglia pe o perioadă mai lungă de timp, șoferii trebuie să se testeze cel puțin o dată la 3 zile.

VEZI ȘI: Au început operațiunile la noul Port din Calais

Dacă un șofer nu este complet vaccinat, el trebuie să se izoleze de alte persoane în cabină pe durata șederii în Anglia. Șoferii pot părăsi cabina doar pentru anumite activități, altfel pot fi amendați.

De asemenea, se păstrează regula testării șoferilor care stau mai mult de 2 zile în Anglia. Astfel, un șofer nevaccinat ar trebui să se testeze înainte de ziua a doua, apoi între zilele 3-5 și între zilele 6-8. Dacă șederea se prelungește, testele trebuie făcute cel puțin la fiecare 3 zile.

Din aceeași categorie...

Back to top button