Patronate și sindicate

Șoferii olandezi, protest cu 77 km/h: vor salariu mai mare și climă de parcare obligatorie

Șoferii olandezi au început să circule cu doar 77 km/h, nemulțumiți că patronatele nu acceptă revendicările lor pentru noul contract colectiv de muncă.

Sindicatele olandeze au dat un ultimatum de o săptămână patronatelor, cerând semnarea unui nou contract colectiv de muncă. Șoferii olandezi solicită, printre altele, o creștere salarială de 3,5%, scăderea vârstei de pensionare, dar și obligativitatea dotării camioanelor cu sisteme de climatizare pentru staționare, după 1 iulie 2021.

Șoferii olandezi, protest cu 77 km/h: vor salariu mai mare și climă de parcare obligatorie

Deși ultimatumul nu a expirat încă, au apărut deja primele proteste. Unii șoferi au început să ia pauze suplimentare de 15 minute. De asemenea, șoferii olandezi au început să circule cu doar 77 km/h, cu 3,5% mai încet decât viteza maximă permisă de 80 km/h. Întârzierea este minimă, dar suficientă pentru a enerva șoferii neimplicați în protest, din cauza numeroaselor interdicții de depășire din Olanda.

De asemenea, sindicaliștii au început să trimită asociației de transportatori TLN scrisori cu hârtie igienică. Prin acest gest, șoferii își declară părerea despre propunerea patronatelor, de creștere a salariilor cu 2%.

VEZI ȘI: Vin vremuri grele, în Belgia și Olanda, pentru transportatorii est-europeni

Ultimatumul sindicatelor expiră săptămâna viitoare, când am putea asista la escaladarea protestelor. Blocarea drumurilor nu este permisă în Olanda decât cu vehicule agricole fără numere de înmatriculare, dar grevele nu sunt excluse.

Din aceeași categorie...

Back to top button