Patronate și sindicateȘtiri

Soferii profesionisti francezi au suspendat protestele pe timpul negocierilor

In aceasta dimineata, au fost reluate la Paris negocierile privind cresterea salariului, dintre cele cinci sindicate ale soferilor profesionisti francezi si reprezentantii companiilor de transport. Influentul sindicat CFDT, si-a suspendat actiunile incepute in cadrul platformelor logistice si pe drumurile nationale in timpul negocierilor.

In 27 ianurie 2015, uniunea CFDT a hotarat sa sustina separat, celorlalte patru sindicate ale soferilor profesionisti francezi, in urma esecului ultimei runde de negocieri dintre protestatari si reprezentantii companiilor de trnasport. Acelasi uniune, a decis sa suspende toate actiunile in cadrul sedintei programata din aceasta dimineata dintre sindicate si companiile de transport.

Soferii profesionisti francezi au suspendat protestele pe timpul negocierilor

Redeschiderea negocierilor a fost favorizata de catre Guvern francez, iar de aceasta data a fost acceptata de ambele parti. Evident, va fi greu de gasit un compromis intre cerintele salariale ale soferilor profesionisti si (crestere cu 5%) si limita maxima admisa de transportatori (crestere de doar 2%).

Armistitiu initiat de influentul sindicat CFDT depinde de rezultatul negocierilor incepute astazi. Reprezentantii acestuia au declarat ca, daca nu se ajunge la un rezultat pana vineri, actiunile vor fi reluate saptamana viitoare, cu blocarea platforme logistice si a drumurilor nationale.

Din aceeași categorie...

Back to top button