Știri

Soferii profesionisti francezi intra in greva incepand cu 18 ianuarie 2015

Principalele asociatii ale soferilor profesionisti din Franta, CGT, FO si CFTC au chemat la greva incepand de duminica, 18 ianuarie 2015, pe toti soferii profesionisti francezi, in vederea sustinerii cerintelor de crestere a salariilor.

Greva nationala afecteaza principalele statii de carburant, platformele logistice si principalele rute de transport din Franta. Aceasta situatie a fost anuntata de mai multe saptamani, mai precis din data de 9 ianuarie 2015, atunci cand intalnirea dintre parti nu a avut niciun rezultat. Astfel, greva soferilor de camion care incepe maine, 18 ianuarie 2015, ora 22:00 va dura pana cel mai devreme 20 ianuarie 2015, atunci cand este prevazuta o noua runda de negocieri.

Soferii profesionisti francezi intra in greva incepand cu 18 ianuarie 2015

Asociatiile reunite ale soferilor profesionisti francezi, cer o crestere salariala de 100 euro, renegocierea conditiilor de pensionare, o mai buna protectie sociala si al treisprezecelea salariu.

Avand in vedere ca pe piata franceza opereaza firme de transport medii si mari, este posibil ca greva sa aiba un numar mare de participanti. Asociatiile reunite au anuntat ca nu numai principalele artere de circulatie vor avea de suferit dar si statiile de carburanti de pe principalele rute si platformele logistice vor fi afectate, ceea ce inseamna ca si soferii profesionisti straini pot fi opriti sau pot intampina dificultati daca vor avea nevoie sa alimenteze.

Din aceeași categorie...

Back to top button