Știri

Soferii romani, recomandati ca cei mai ieftini in pliantele de angajare din Italia

CGIL Modena a depus plangere impotriva unei propagande a carui mesaj a fost distribuit prin fluturasi stradali zilele trecute, care incuraja utilizarea soferilor profesionisti romani, platiti doar 11 luni, pentru a face o „economie” de aproximativ 40% fata de utilizarea unui sofer italian.

„Soferul tau nu va sta rau”, urmand cei 13 pasi ai exclamatiei. Aceasta este concluzia fluturasului distribuit in unele parti din Italia, de catre o agentie de recrutare a fortei de munca temporara, care promoveaza catre companiile de transport din Italia angajarea soferilor profesionisti romani care, in baza contractului lor semnat la Romania, nu se supune legislatiei italiene, astfel ca, nu se plateste niciun fel de taxa.

Soferii romani, recomandati ca cei mai ieftini in pliantele de angajare din Italia

Conform autorilor acestei propagande, aceasta ar fi cea mai buna cale de a „depasi criza”, pentru ca „folosind un sofer profesionist roman” salvezi bani. Conform CGIL Modena acesta nu este cel mai bun mod, motiv pentru care anuntul a fost denuntat la procuratura, pentru incurajarea angajarii ilegale. In plus, asociatia scoate in evidenta faptul ca actiunea este o „denigrare” a unei natiuni, asa cum si Franco Zavatti, a subliniat. Mai mult decat atat, uniunea a trimis fluturasul ministrul Muncii.

Agentia penru ocuparea fortei de munca in Italia, propune muncitorilor romani nu numai locuri de munca in sectorul transportului, dar si in constructii, turism, mecanica si al sanatatii.

Din aceeași categorie...

Back to top button