Știri

Șoferii testați COVID-19 pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile în Marea Britanie

Camioanele pot intra din nou în Franța din Marea Britanie, cu condiția ca șoferii acestora să prezinte un test COVID-19 negativ, nu mai vechi 72 de ore. Cei testați COVID-19 pozitiv vor trebui să se izoleze 10 zile în Marea Britanie.

Parisul a redeschis în anumite condiții frontierele pentru cetățenii francezi și UE, inclusiv pentru șoferii de camion și autoutilitare de marfă, care vin din Marea Britanie.

Șoferii testați COVID-19 pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile în Marea Britanie

Potrivit Ministerului Transporturilor din Franța, camioanele franceze și străine pot intra din nou în Franța din Marea Britanie, cu condiția ca șoferii acestora să prezinte un test COVID-19 negativ, nu mai vechi 72 de ore. Șoferii testați COVID-19 pozitiv, vor trebui să se izoleze pe pâmânt britanic timp de 10 zile, spun autoritățile franceze.

Singura zonă de testare a fost amenajată pe aeroportul Manston. De altfel, acesta este și singurul loc din care se pleacă spre terminalele feribot și tren, conform informațiilor oficiale din Marea Britanie.

VEZI ȘI: UPS este pregătită să livreze noul vaccin anti COVID-19 în Europa

De asemenea, începând din această dimineață, avioanele, navele și trenul Eurostar din Londra pot opera din nou. Și aici, călătorii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Șoferii testați COVID-19 pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile în Marea Britanie

Franța a decis în seara zilei de 20 decembrie să oprească, traficul de pasageri și mărfuri din Marea Britanie din cauza răspândirii rapide a unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2.

Acțiunea a generat un haos general în porturile britanice de la Canalul Mânecii și în fața tunelului de sub acesta. În prezent, se estimează că numărul total al camioanelor și autoutilitarelor blocate în Marea Britanie este de aproape 12000.

Din aceeași categorie...

Back to top button