Șoferii trebuie să aibă un test COVID negativ la intrare în Franța sau Marea Britanie

Șoferii trebuie să aibă un test COVID negativ la intrare în Franța sau Marea Britanie
Șoferii de camioane și autoutilitare trebuie să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore, la intrare în Franța sau Marea Britanie.

Șoferii de camion și cei de autoutilitare ușoare, care călătoresc între Marea Britanie și Franța, n-au scăpat de prezentarea unui test COVID negativ.

Șoferii trebuie să aibă un test COVID negativ la intrare în Franța sau Marea Britanie

Pe 7 ianuarie, guvernul francez a decis să extindă obligația prezentării unui test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore, pentru persoanele care călătoresc din Marea Britanie în Franța, cu trenul sau feribotul.

Ca răspuns la decizia francezilor, guvernul britanic a stabilit ca șoferii de camioane și autoutilitare ușoare să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore, înainte de a intra în Kent sau în alte zone de trecere ale Canalului.

Această măsură este mandatată de guvernele britanic și francez și va rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Șoferii de camion sau autoutilitare ușoare fără un test COVID negativ autorizat, efectuat cu maxim 72 de ore înainte, nu vor putea traversa Canalului Mânecii.

VEZI ȘI: Parcare publică din Germania blocată de camioanele a două firme din România și Polonia

De asemenea, șoferii de camioane și autoutilitare ușoare pot obține un test COVID negativ autorizat de la un centru de testare privat. Testarea este disponibilă și în cele 34 de locații puse la dispoziție de guvernul britanic, însă ar fi bine să verificați înainte cele mai recente ore de funcționare.

În plus, înainte de călătorie, asigurați-vă că sunteți familiarizați și respectați regulile corecte ale protocolului COVID.

Test COVID pozitiv
În cauzl unui rezultat pozitiv, va trebui să faceți un test PCR de confirmare și nu veți putea părăsi Marea Britanie sau să accesați niciun port din Marea Britanie, până când nu ați făcut acest lucru.

Testul PCR îl puteți efectua doar într-una din locațiile de testare NHS. De asemenea, va trebui să vă autoizolați până când primiți un rezultat negativ al testului sau timp de 10 zile.

Follow #infotrucker