Știri

Șoferii vaccinați nu mai au nevoie de test Covid la intrarea în Anglia

Începând din această dimineață, șoferii de camion cu schemă completă de vaccinare nu mai mai nevoie de test Covid antigen înainte sau după intrarea în Anglia.

În plus, șoferii care nu sunt vaccinați sau nu au schema completă de vaccinare au nevoie doar de un test rapid lateral, efectuat în primele două zile de ședere în Anglia. Lista centrelor în care șoferii de camion pot face gratuit teste Covid poate fi găsită aici.

Șoferii vaccinați nu mai au nevoie de test Covid la intrarea în Anglia

Deși s-a redus povara testelor, șoferii de camion nu au scăpat însă în Marea Britanie de noua cerință de pe continent: introducerea manuală a codului țării în tahograf imediat după graniță. Asta deoarece Guvernul britanic a decis să adopte anumite regulamente prevăzute în pachetul de Mobilitate din UE.

VEZI ȘI: S-a deschis cea mai mare parcare pentru camioane din Marea Britanie

Printre noile reguli adoptate se numără și cele legate de detașarea șoferilor. Astfel, șoferii de camion angajați la companii străine care fac operațiuni de cabotaj în UK ar trebui să fie plătiți cel puțin cu salariul minim din această țară.

Până acum, însă, autoritățile britanice nu au anunțat nici cine va verifica respectarea noilor reguli, nici care este salariul minim pentru șoferii de camion de la companiile din străinătate.

Din aceeași categorie...

Back to top button