Știri

Șoferii vor avea obligația să formeze culoar unic de salvare în Belgia

Belgia nu avea nicio prevedere în Codul Rutier prin care șoferii să fie obligați să formeze un culoar unic de salvare în caz de necesitate, însă, din octombrie 2020, acest lucru se va schimba.

Formarea unui culoar unic de salvare în caz de accident sau alte evenimente pe șosele cu două sau mai multe benzi va fi obligatorie și în Belgia. Decizia a fost votată de parlamentul belgian și va intra în vigoare de la data de 1 octombrie 2020.

Șoferii vor avea obligația să formeze culoar unic de salvare în Belgia

Astfel, în cazul în care se întâmplă un incident pe drum care duce la blocarea traficului, vehiculele de pe banda stângă tebuie să tragă cât mai mult stânga, iar cele de pe benzile de dreapta trebuie să tragă cât mai mult spre dreapta.

VEZI ȘI: Organizația austriacă VCÖ vrea să reducă numărul camioanelor prin pasul Brenner

Pe culoarul astfel format vor interveni vehiculele de intervenție. Atenție, banda de urgență de pe autostradă trebuie să rămână liberă și în aceste condiții. Autoritățile recomandă șoferilor să aplice deja această reglementare pentru a ajuta forțele de ordine să intervină mai rapid la locul incidentului.

Belgia urmează astfel exemplu altor țări din Europa, precum Germania, Luxemburg, Austria, Cehia și Ungaria. Elveția va adopta o prevedere similară de la 1 ianuarie 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button