Știri

Șoferilor români care au călătorit în Italia le-a fost impusă autoizolarea la domiciliu

Șoferilor români care au călătorit în zonele cu epidemie de coronavirus din Italia, regiunile Veneto și Lombardia, le-a fost impusă autoizolarea la domiciliu, conform protocolului standard.

Nimeni nu știe câți șoferi de camion străini au trecut prin regiunile cu epidemie de coronavirus din Italia, sau chiar au oprit, și nici prin ce țări au călătorit aceștia ulterior.

Șoferilor români care au călătorit în Italia le-a fost impusă autoizolarea la domiciliu

Însă, odată cu înmulțirea numărul de cazuri din Italia, autoritățile mai multor state europene, respectiv firmele de transport au luat măsuri față de cei care au călătorit sau călătoresc în aceste zone.

Astfel, mai multor șoferi de camion li s-a impus autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile sau au fost plasați în carantină.

Spre exemplu, șoferilor români care au călătorit în Italia, nu neapărat în zonele închise, ci în regiunile cu epidemie Veneto și Lombardia, le-a fost impusă autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile, timp în care aceștia trebuie să-și monitorizeze constant temperatura.

„Autoizolarea la domiciliu se impune când vi din regiunile Veneto sau Lombardia, dacă se constată prin acte, respectiv CMR, că ai încărcat din aceste două regiuni. În acest caz ești lasat să-ți continui drumul, după ce ți se ia temperarura pe loc de către medicul din vamă, dar trebuie să mergi direct acasă, în localitatea de domiciliu, nu să iți continui drumul spre descărcare”, spune un cititor al infotrucker.ro, aflat într-o astfel de situație.

VEZI ȘI: Coronavirus a anulat lansarea pentru presă a noilor camioane Volvo FM, FH, FH16 și FMX

Punerea sub carantină se impune în cazul persoanelor care vin din localitățile din Italia, închise total de autoritățile italiene, mai exact, din acele localități nu iese și nu intră nimeni.

De asemenea, în carantină sunt plasați și cei care la controlul vamal prezintă semne de boală (febră mare, tuse seacă, respirație greoaie), în acest caz șoferul este oprit în punctul vamal, urmând ca acesta să fie transportat cu ambulață la cel mai apropiat spital de boli infecțioase.

Ziarele maghiare raportează două cazuri, cu un șofer de camion izolat într-un spital din Budapesta și altul în Lombardia, fără a specifica totuși care este starea lor (dacă este izolat preventiv sau dacă a fost testat pozitiv).

Companiile de transport din Germania care aprovizionează diferite industrii cu materii prime din Italia le-au cumpărat șoferilor dezinfectanți și măști.

Aveți cunoștință de companii de transport sau știți colegi care sunt afectați de această situație?

Din aceeași categorie...

Back to top button