Soferul unei dube a murit într-un accident cauzat de migranți la Calais

Soferul unei dube a murit într-un accident cauzat de migranți la Calais
Șoferul unei dube a murit după ce vehiculul său a luat foc în urma impactului cu un camion care a frânat pentru a evita o baricadă făcută de migranți la Calais.

Pe 20 iunie 2017, în jurul ore 03:45 pe autostrada A16 între intersecțiile 49 și 50 în direcția Calais-Dunkirk, șoferul unei dube înmatriculate în Polonia a intrat în spatele unuia dintre cele trei camioane care au frânat violent pentru a evita coliziunea cu o baricadă rutieră din moloz și crengi făcută de migranți.

Soferul unei dube a murit într-un accident cauzat de migranți la Calais

După impact, vechiculul Renault Master a luat foc, șoferul polonez ne mai reușind să se salveze.

Purtător de cuvânt al prefecturii care acopera Calais a confrmat că accidentul în care și-a pierdut viața șoferul polonez a fost cauzat de o baricadă improvizată. Acesta a mai spus că poliția a ajuns la fața locului în aproximativ 10 minute, toți migranții aflați în perimetrul respectiv fiind arestați.

În urma acestui tragic eveniment, FNTR și TLF au luat poziție și au cerut autorităților locale și naționale să ia măsurile cele mai potrivite pentru a preveni o nouă tragedie.

De altfel, nu este prima dată când asociația franceză FNTR atrage atenția asupra situației migranților de la Calais.

Este pentru prima dată când un șofer ce tranzitează zona de pe autostrada A16 spre Calais moare din cauza barajelor rutiere formate de migranți.

VEZI ȘI: Informații despre detașarea lucrătorilor străini în Luxemburg

Pe de altă parte, o astfel de situație era de așteptat să se întâmple, în ciuda faptului că tabăra de refugiați a fost dezmembrată în 2016.

Acești oameni disperați recurg la orice mijloace, inclusiv ilegale, pentru a încerca să treacă în Marea Britanie, mai spune FNTR.

În timp ce situația umanitară a migranților nu poate fi indiferentă, FNTR și TLF reiterează faptul că transportul rutier, și în mod special companiile de transport în regiunea Calais, sunt primele victime ale acestei situații, care cu siguranță se va intensifica pe timpul verii.

Prefectura din Calais estimează că numărul migranților care dorm lângă autostrada A16 se ridică undeva la 300, în timp ce unele organizații de caritate spun că numărul acestora se ridică la 600.

Dacă aveți informații și fotografii cu privire la situația din zonă, vă rugăm să nu ezitați să ne trimiteți mesaj sau email.

Follow #infotrucker