A scăpat cu viață dintr-un accident rutier pe care l-a provocat în Austria

A scăpat cu viață dintr-un accident rutier pe care l-a provocat în Austria
Intervenție complexă pentru echipele de pompieri din Steinberg și Mooskirchen (Austria), chemați să intervenă la un accident rutier pe A2, în care a fost implicat un camion.

Pe 18 aprilie 2020, la ora 10:00, echipele de pompieri din Steinberg și Mooskirchen au fost solicitate de urgență pentru a interveni la un grav accident rutier pe autostrada A2 (Austria), în care a fost implicat un camion încărcat.

A scăpat cu viață dintr-un accident rutier pe care l-a provocat în Austria

Din motive care urmează a fi elucidate, camionul care circula în direția Viena, între Steinberg și Mooskirchen, a ieșit de pe partea carosabilă, lovind violent barierele de beton și rămânând suspendat pe acestea, în apropierea unei râpe.

În urma impactului, cabina camionului a fost grav avariată, iar rezervorul de carburant a fost perforat, din el scurgându-se motorină.

Șoferul camionului se poate considera un norocos, acesta reușind s-a eliberat singur dintre fiarele contorsionate. Deși a scăpat cu răni minore, acesta a fost transportat la un spital din Graz pentru o evaluare medicală suplimentară.

VEZI ȘI: Autostrada electrificată reduce poluarea, dar și costurile pentru transportatori

Deoarece exista riscul unui incendiu provocat de motorina scursă din rezervorul perforat, echipele de salvare, împreună cu cei de la ASFINAG, au asigurat perimetrul. Camionul a fost asigurat pentru a nu aluneca sau răsturna în râpa de lângă.

Întrucât nu s-a putut evalua câtă motorină s-a scurs, la fața locului a fost solicitată și o echipă de protecție civilă. Pentru a reduce impactul asupra mediului, pompierii au golit 200 de litri din cel de-al doilea rezervor de combustibil folosind o pompă.

La fața locului au mai fost solicitate o echipă de recuperare și tractare, care să repună camionul pe roți și să-l remorcheze, o echipă de curațare, respectiv un excavator și încărcător telescopic de la ASFINAG.

Intervenția a durat patru ore, timp în care autostrada A2 a fost închisă temporar pe sensul spre Viena, circulația făcundu-se în ambele direcții pe sensul opus.

Follow #infotrucker