In Focus

Germania: Șoferul unui camion din Slovenia amendat cu 30.000 de euro

În urma unui control în Germania, șoferul unui camion înmatriculat în Slovenia a fost amendat cu 30.000 de euro, pentru că a manipulat tahograful.

În această perioadă, în Germania, au loc controale săptămânale care au drept scop creșterea siguranțe traficului greu.

Germania: Șoferul unui camion din Slovenia amendat cu 30.000 de euro

Marți, 27 octombrie, poliția de autostradă din Dortmund, alături de Departamentul guvernamental de Management al Deșeurilor, BAG și Departamentul Sanitar Veterinar au verificat traficul greu de mărfuri pe A44, în direcția Kassel.

Parcarea și punctul de odihnă Soester Börde a fost timp de 7 ore punctul în care au fost verificate 101 vehicule și unde agenții de control au depistat 83 de nereguli.

Cea mai mare amendă a fost primită de șoferul unui camion de 40 de tone înmatriculat în Slovenia, după ce agenții de control au constatat că acesta a manipulat tahograful, conducând zile în șir fără să respecte perioadele de condus și odihnă.

De asemenea, la inspecția tehnică au fost constatate o serie de probleme la sistemul de frânare, la calitatea anvelopelor și la sistemul de iluminat. De asemenea, a fost scoasă și limitarea de viteză a camionului, acesta putând să circule cu o viteză mai mare decât cea legală, adică peste 90 km/h.

VEZI ȘI: Șoferii de camion nu trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, la intrare în Germania

Pentru cele constatate, șoferul a primit o amendă garanție de 30.000 de euro, fiindu-I impusă și o interdicție de a continua drumul până la plata amenzii și remedierea tuturor problemele tehnice descoperite.

Germania: Șoferul unui camion din Slovenia amendat cu 30.000 de euro

Printre alte nereguli constatate s-au numărat șoferi fără permis sau cu permise false, șoferi de camion aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, viteză prea mare, neasigurarea corespunzătoare a mărfurilor în semiremorcă, dar și încălcări în ceea ce privește prevederile sociale, mai exact, a legislației privind plata salariului minim din Germania.

Și în acest caz, ținând cont de numărul mare de probleme depistate, acțiunile de control în această regiune vor avea loc săptămânal până la finalul anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button