Șoferul unui camion înmatriculat în România a provocat un accident grav pe A3 în Germania

Șoferul unui camion înmatriculat în România a provocat un accident grav pe A3 în Germania

Autostrada A3 a fost închisă complet în noapte de joi spre vineri, în zona Würzburg, după un accident grav în care au fost implicate mai multe camioane.

Joi, 6 iunie, în jurul orei 14.30 între Kist și Heidingsfeld, pe autostrada A3 în zona Würzburg, pe sensul spre Nürnberg, șoferul un camion înmatriculat în România a lovit alte două camioane și un vehicul comercial mic.

În zonă, traficul se desfășura cu dificultate, fiind formată o coloană de vehicule care nu se afla în mișcare. Șoferul nu a realizat acest lucru, iar în urma coliziunii toate cele trei camioane implicate au luat foc.

Șoferul camionului înmatriculat în România a suferit răni grave, iar alte cinci persoane din celelalte vehicule au fost transportate la spital cu răni ușoare. La locul incidentului au intervenit peste 100 de pompieri, polițiști și paramedici.

Conform informațiilor primite de infotrucker.ro, șoferul român în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost operat și ieri a putut lua legătura cu familia. Potrivit sursei noastre, acesta transporta deșeuri, se afla în programul de condus, iar cu puțin timp înainte de accident efectuase pauza de 45 de minute. De asemenea, șoferul nu utiliza telefonul mobil la volan.

Acțiunea de salvare s-a desfășurat cu greutate, deoarece forțele de intervenție au avut probleme mari să ajungă la locul incidentului după ce mai mulți șoferi au blocat banda de urgență, iar alții au oprit mașina pe autostradă și se deplasau pe jos spre locul incidentului pentru a face fotografii.

Poliția germană face încă un apel ca în momentul unui astfel de incident toți ceilalți șoferi să se asigure că există un culoar de salvare și să nu coboare, nici ei și nici alți pasageri, din mașină și să se deplaseze haotic pe drum.

VEZI ȘI: WABCO a lansat o platformă în cloud pentru monitorizarea și diagnosticarea la distanță semiremorcilor

Traficul a fost închis complet în ambele direcții totată noapte, timp în care cele trei camioane au fost evacuate de pe drum, la fața locului fiind efectuate lucrări de reperație la autostradă. Conform primelor estimări, pagubele materiale se ridică la câteva sute de mii de euro.

Vineri dimineața, după ora 8:00, traficul și-a reintrat în normal.

Acesta nu este primul incident de pe A3 petrecut săptămâna aceasta. Marți a avut loc un accident similar în care a fost implicat tot un șofer de camion care nu a realizat că este o coloană de vehicule oprite în față.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.