Știri

Șoferul unui turism lovit din spate de un camion, responsabil pentru pagubă

Curtea Regională din Munchen a decis că șoferul unui autoturism lovit din spate de un camion este responsabil pentru întreaga pagubă.

În ciocnirile dintre două vehicule, de obicei cel din spate este vinovat. Uneori, ambele părți implicate în accident sunt responsabile pentru pagube în mod proporțional. Totuși, întreaga responsabilitate poate fi atribuită și vehiculului din față. Este cazul unei decizii recente a Curții Regionale din Munchen, după cum relatează presa germană.

Șoferul unui turism lovit din spate de un camion, responsabil pentru pagubă

În acest caz, șoferul unui autoturism a depășit un camion într-o zonă urbană, iar imediat după reintrarea pe bandă a frânat puternic, deoarece semaforul se făcuse galben. Deoarece a avut doar câțiva metri la dispoziție, șoferul de camion nu a mai putut evita coliziunea, soldată din fericire doar cu pagube materiale.

Ambele părți au cerut daune una de la cealaltă. În primă fază, Tribunalul din Munchen a decis că autoturismul care a depășit este responsabil pentru 40% din pagube, iar camionul care a lovit din spate pentru 60%. Compania unde era asigurat camionul a atacat decizia la Curtea Regională din Munchen, motivând că șoferul autoturismului poartă întreaga responsabilitate pentru manevra periculoasă.

VEZI ȘI: Cușcă de așteptare pentru șoferii de camion, în timpul încărcării și descărcării

Judecătorii au decis în favoarea șoferului de camion. Aceștia au apreciat că accidentul a fost un rezultat direct al schimbării de bandă, deoarece reintrarea bruscă a autoturismului în fața camionului a eliminat distanța de siguranță.

Potrivit judecătorilor, șoferul autoturismului ar fi trebuit să se asigure că manevra de depășire nu pune în pericol alți participanți la trafic. Iar pentru că a încălcat această obligație, este singurul vinovat pentru accident. Hotărârea este difinitivă, fără drept de recurs.

Din aceeași categorie...

Back to top button