BusEcofriendly

Software ZF de management energetic pentru vehicule comerciale electrice

Noul software de management energetic de la ZF controlează alocarea energiei pentru sistemul de propulsie și unitățile auxiliare în autobuze și camioane electrice. Printre beneficii se numără o eficiență energetică mai înaltă și o durată de viață mai mare a bateriei.

ZF EMS poate controla toate unitățile auxiliare, precum compresoarele de aer, pompele de servodirecție și sistemele de climatizare, în funcție de nevoile de energie ale sistemului de propulsie. Noul software de management energetic de la ZF este adecvat atât pentru vahicule electrice, cât și hibride.

Software ZF de management energetic pentru vehicule comerciale electrice

Abordarea integrată ajută vehiculele comerciale electrificate să fie mai eficiente. Consumul de energie pe kilometru poate fi redus, cu efect pozitiv asupra autonomiei și duratei de viață a bateriilor.

ZF EMS coordonează pornirea corectă și disponibilitatea și interacțiunea dintre toate componentele relevante pentru fluxul de energie: baterii, motoare electrice, unitățile auxiliare, convertorul DC/DC sau climatizarea.

Grație funcției predictive ePreVision, softul ia în calcul profilul topografic al rutei pentru a coordona necesarul energetic al componentelor. De exemplu, în timpul coborârilor lungi, compresorul poate funcționa doar cu energie recuperată.

VEZI ȘI: OnGuardMAX, cel mai avansat sistem de frânare automată ZF pentru vehicule comerciale

Funcțiile predictive sunt folosite și pentru managementul încărcărilor. Dacă ruta vehiculului include o coborâre lungă după părăsirea depoului, bateriile nu vor fi încărcate complet, ci vor lăsa loc pentru completare prin recuperarea energiei.

Dacă bateriile se apropie de descărcare în timpul unei călătorii, EMS poate reduce prioritatea de alimentare a unităților auxiliare pentru a prelungi autonomia. Sistemul monitorizează continuu starea de funcționare a consumatorilor, așa că și diagnoza este simplificată.

”Cu noul sistem țintim producătorii de autobuze și camioane care nu pot să dezvolte propriul sistem de management energetic sau vor să grăbească lansarea pe piață a vehiculelor comerciale electrice”, a declarat Winfried Gründler, responsabil pentru mobilitate electrică în divizia Commercial Vehicle Technology a ZF.

Din aceeași categorie...

Back to top button