BusȘtiri

Solaris a câștigat licitația de 250 de autobuze electrice de la Milano

Producătorul polonez de autobuze Solaris a fost declarat câștigător al licitației publice de 250 de autobuze electrice derulată de ATM Milano.

Deoarece intenționează să elimine treptat autobuzele cu motoare diesel până în 2030, ATM Milano a lansat o licitație de 250 de autobuze electrice, cea mai mare la nivel european, care a fost câștigată de Solaris în fața celor de la Mercedes-Benz.

Solaris a câștigat licitația de 250 de autobuze electrice de la Milano

Valoarea totală a acordul-cadru pentru cele 250 de autobuze electrice poate ajunge până la 192 de milioane euro, livrarea primului lot de 40 de autobuze electrice urmând să înceapă în iunie 2020.

Grație acestui contract imens, în 2019, Solaris își va consolida poziția de lider european în ceea ce privește comenzile asigurate pentru autobuze electrice.

Polonezii au câștigat licitația de la Milano cu Urbino 12 Electric, un produs emblematic Solaris, care și-a demonstrat fiabilitatea zilnică pe străzile a zeci de orașe europene din 17 state de pe întreg continentul, inclusiv în România, la Cluj-Napoca.

VEZI ȘI: Grupul Nagel testează camionul electric Mercedes-Benz eActros

Cele 250 de autobuze Urbino 12 Electric vor fi echipate cu baterii tip Solaris High Energy, care au o capacitate totală de peste 240 kWh. Acestea vor putea fi reîncărcate atât prin cablu în depou, cât și cu ajutorul unui pantograf.

Propulsia lui Urbino 12 este asigurată de o axă electrică ZF AVE 130 cu motoare integrate în butucii roților, fiecare având puterea de 110 kW.

Solaris a câștigat licitația de 250 de autobuze electrice de la Milano

Compartimentul pasagerilor este prevăzut cu aer condiționat și echipat cu o serie de soluții de ultimă generație, precum porturi USB care să permită reîncărcarea dispozitivelor mobile, un sistem de informații pentru pasageri și un sistem de supraveghere video, ceea ce va spori confortul de deplasare și siguranța.

De asemenea, toate autobuzele vor avea camere video, care-l vor ajuta pe șofer să efectueze ușor manevre cu spatele, să vizualizeze ușile de acces sau pantograf, atunci când îl conectrează la rețea.

Autobuzele pentru ATM Milano au o capacitate totală de până la 82 de persoane, dintre care 26 pe scaune. De asemenea, toate autobuzele sunt adaptate pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Din aceeași categorie...

Back to top button