BusȘtiri

Solaris a devenit cel mai mare producător de autobuze electrice din Europa

În primele luni ale anului 2019, Solaris a primit trei comenzi mari pentru furnizarea de autobuze electrice către firme de transport public din Berlin (BVG), Milano (ATM) și Varșovia (MZA).

Un număr de până la 470 de vehicule vor ieși de pe inia de asamblare din Bolechowo și se vor îndrepta către aceste companii. În plus, producătorul a contractat încă 90 de autobuze electrice care vor ajunge în alte orașe ale europei.

Solaris a devenit cel mai mare producător de autobuze electrice din Europa

Conform oficialilor Solaris, comenzile înregistrate până în prezent reprzintă 25% din numărul total realizat până în acest moment în Europa, iar în acest context, polonezii au reușit să primească titlul de cel mai mare producător de autobuze electrice de pe Bătrânul Continent.

În prezent, flota europeană cuprinde aproximativ 3500 de autobuze electrice, în timp ce în urmă cu doar cinci ani numărul lor total era de doar 240, iar politica UE favorizează comercializarea acestor tipuri de vehicule.

La sfârșitul anului 2018, Parlamentul European și-a propus ca până în 2025, 50% din toate autobuzele urbane noi să fie electrice, în timp ce pentru 2030, numărul acestora va reprezenta 75%.

VEZI ȘI: Anadolu Automobil Rom a livrat primul lot de autobuze electrice SOR la Truda

Solaris oferă operatorilor interesați să treacă la transportul cu emisii zero un autobuz electric complet personalizat. În funcție de climă, ruta și sarcina de transport a unei linii, sau chiar topografia, autobuzele electrice Urbino pot avea specificații diferite.

Solaris oferă diverse opțiuni în ceea ce privește lungimea vehiculului, echipamentul, tipul bateriei, precum și modurile de încărcare și infrastructura necesară.

Autobuzele pot fi echipate cu motoare centrale asincrone sau două motoare integrate în axul electric. Două tipuri de baterii sunt disponibile pentru clienți: Solaris High Energy și Solaris High Power. Mai mult, în toamnă, compania va prezenta o nouă generație de baterii – Solaris High Energy Plus, cu capacitatea maximă aproape dublată.

Din aceeași categorie...

Back to top button