Solaris a împlinit 25 de ani

Solaris a împlinit 25 de ani
În urmă cu 25 de ani, Solaris producea primul său autobuz urban cu podea joasă. Aproape totul s-a schimbat în companie de atunci, iar transportul public european a suferit o profundă transformare, în bună parte și datorită autobuzelor Solaris.

La 22 martie 1996, primul autobuz ieșea pe poarta fabricii din Bolechowo. În acel moment, compania avea doar 36 de angajați, iar în tot anul respectiv a produs doar 56 de autobuze cu podea joasă.

Solaris a împlinit 25 de ani

În prezent, numărul de angajați a ajuns la aproximativ 2.700, în Polonia și străinătate. De asemenea, numărul de autobuze livrate în orașele europene în ultimele 12 luni a ajuns la 1.560, dintre care aproape 700 cu propulsie electrificată.

Inovația a fost una dintre valorile cheie ale companiei încă de la început. În urmă cu 20 de ani, Solaris a mizat pe electromobilitate. Acum, la 25 de ani de existență, portofoliul Solaris cuprinde autobuze electrice alimentate cu hidrogen și autobuze și troleibuze electrice (între 12 și 18 metri lungime). Compania poloneză se mândrește în acest moment cu poziția de cel mai mare producător european de autobuze electrice.

VEZI ȘI: Solaris va livra 123 de autobuze electrice în România

Cu experiența câștigată în urma proiectării și construirii a peste 20.000 de autobuze, Solaris poate privi spre viitor cu încredere. Compania este angajată să susțină operatorii de autobuze și autoritățile legale în procesul de transformare a transportului public într-un serviciu curat, silențios și atrăgător.

Follow #infotrucker