Bus

Solaris a primit comanda pentru autobuzul electric cu numărul 2.000

Solaris a semnat recent contractul pentru autobuzul electric cu numărul 2.000. Până în prezent, modelele Urbino electric în diverse configurații au fost alese de operatori din peste 140 de orașe și 21 de țări europene.

În ultimii ani, electromobilitatea a revoluționat transportul public urban. Dacă în urmă cu zece ani, în Europa circulau doar 15 autobuze electrice, în 2021, fiecare al patrulea autobuz nou înmatriculat în Europa de Vest a fost electric.

Solaris a primit comanda pentru autobuzul electric cu numărul 2.000

Unul dintre pionierii acestui segment este producătorul polonez Solaris, care a semnat recent contractul pentru autobuzul electric cu numărul 2.000. Peste 1.300 din aceste autobuze electrice au fost livrate deja, iar celelalte 700 vor fi produse anul acesta sau în anii viitori.

”Am investit în electromobilitate de mult timp. În prezent, autobuzele electrice fabricate de Solaris circulă în peste 100 de orașe europene, iar acest lucru ne face foarte mândri. Suntem recunoscători pentru fiecare din cele 2.000 de autobuze electrice comandate”, a declarat Javier Calleja, CEO al Solaris Bus & Coach.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Solaris a început această călătorie în 2011, când a lansat modelul Urbino electric de 8,9 metri lungime. Modelul Urbino 12 electric a fost produs din 2012, iar un an mai târziu a fost prezentat și articulatul Urbino 18 electric. În 2019, a fost dezvoltată platforma pentru modelul bi-articulat Urbino 24 electric, iar în 2020 portofoliul a fost extins cu primul model intercity, Urbino 15 LE electric. În 2021, la 10 ani după lansarea predecesorului său, a fost lansat Urbino 9 LE electric.

În prezent, compania produce peste 1.500 de autobuze anual, aproape jumătate dintre acestea fiind parțial sau total electrificate. Cota parte a autobuzelor cu propulsie alternativă din catalogul de comenzi a crescut constant în ultimii ani, arătând că tot mai multe orașe optează pentru mobilitatea fără emisii.

Din aceeași categorie...

Back to top button