Bus

Solaris a primit prima comandă pentru troleibuzul bi-articulat Trollino 24

Solaris Bus & Coach a primit prima comandă pentru troleibuzul bi-articulat Trollino 24. Operatorul slovac Dopravný Podnik din Bratislava a comandat 16 unități.

Modelul Solaris Trollino 24 va debuta pe străzile din capitala Slovaciei la mijlocul anului 2023. Dopravný Podnik Bratislava (DPB) este primul client care a comandat cele mai lungi vehicule din gama Solaris. În noiembrie 2020, DPB a testat troleibuzul de 24 de metri lungime pe rutele sale urbane.

Solaris a primit prima comandă pentru troleibuzul bi-articulat Trollino 24

Din cauza creșterii numărului de pasageri de la an la an, operatorul a fost nevoit să extindă capacitatea de transport pe anumite rute. De aceea, troleibuzele spațioase s-au dovedit a fi soluția perfectă.

Troleibuzul bi-articulat Solaris a fost lansat în 2018, la expoziția Busworld din Bruxelles. Vehiculul este propulsat de două motoare de tracțiune de câte 160 kW. Bateriile de tracțiune, montate în plafonul secțiunii din mijloc, vor fi încărcate pe traseu de la liniile aeriene, prin intermediul unui pantograf. Bateriile îi permit lui Trollino să circule și decuplat de la rețea, trecerea dintre cele două moduri făcându-se printr-o simplă apăsare de buton.

VEZI ȘI: Comandă pentru autobuze electrice Solaris bi-articulate în Danemarca

Solaris Trollino 24 oferă spațiu pentru 160 de pasageri, dintre care 60 pe scaune. DPB a optat pentru o configurație cu 5 uși duble, aer condiționat, Wi-Fi, iluminare interioară LED, porturi USB  și sistem CCTV cu 7 camere externe și 9 interne.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători de troleibuze din Europa. Începând din 2001, Solaris a livrat peste 1.700 de troleibuze către clienți din 18 țări europene.

Din aceeași categorie...

Back to top button