Bus

Solaris va livra 106 autobuze electrice cu baterii și hidrogen în Austria

Solaris Bus & Coach a semnat un acord cadru cu operatorul ÖBB Postbus din Austria pentru a livra până la 106 autobuze electrice, cu baterii sau hidrogen.

Acordul include modelele de autobuze electrice Solaris Urbino 9 LE electric și Solaris Urbino 12 hydrogen, care vor fi livrate în toată Austria, în perioada 2022-2025.

Solaris va livra 106 autobuze electrice cu baterii și hidrogen în Austria

Österreichische Postbus AG, cea mai mare companie de autobuze din Austria și lider de piață în transportul public regional, va achiziționa până la 24 de unități Urbino 9 LE electric și până la 82 de unități Urbino 12 hydrogen.

Österreichische Postbus AG și Solaris au mai semnat în urmă cu un an un contract pentru livrarea a 40 de autobuze Urbino 12 hydrogen. Modelul este echipat cu celule de combustie cu o capacitate de 70 kW. Energia, produsă prin electroliză inversă, este transmisă direct la sistemul de propulsie, format dintr-o axă cu motoare electrice.

Singurele emisii produse în timpul funcționării sunt de căldură și aburi. Hidrogenul necesar propulsiei este stocat în formă gazoasă în 5 rezervoare montate în plafon, cu o capacitate totală de 1.560 de litri.

VEZI ȘI: Comandă de 183 de autobuze articulate electrice în Norvegia

Urbino 9 LE electric este cel mai nou membru al familiei de autobuze electrice Solaris, lansat în septembrie 2021. Modelul versatil poate veni în versiuni urbane sau interurbane. Datorită dimensiunilor compacte, vehiculul se va descurca excelent pe drumurile montane abrupte și înguste din Austria. Modelul are baterii Solaris High Energy de 280 kWh și o capacitate de cel puțin 65 de pasageri.

Solaris este prezent în Austria din 2003. Până acum, producătorul a livrat peste 400 de autobuze în 40 de orașe austriece, dintre care aproape 70 de autobuze cu zero emisii.

Din aceeași categorie...

Back to top button