Solaris va livra 9 autobuze electrice Urbino 12 la Sibiu

Solaris va livra 9 autobuze electrice Urbino 12 la Sibiu
Solaris va livra 9 autobuze electrice Urbino 12 către Tursib, operatorul de transport public din Sibiu, în baza unei proceduri de achiziție organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cele nouă autobuze electrice Solaris Urbino 12 sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul polonez în municipiul Sibiu. Termenul de livrare al acestora este de maximum 23 de luni.

Solaris va livra 9 autobuze electrice Urbino 12 la Sibiu

Autobuzele electrice sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane pe scaune.

Confortul sibienilor care vor călători cu noile autobuze Solaris va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire, dar și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Gradul de siguranță al pasagerilor și al șoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz și de sistemul electronic de diagnosticare.

De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare acălătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public Tursib.

VEZI ȘI: MAN Lion’s City E, din ce în ce mai popular în Europa

În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și trei stații de încărcare electrică rapidă și alte nouă stații de încărcare lentă. Cele trei stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Follow #infotrucker