Bus

Solaris Charging Park: multiple variante de încărcare pentru baterii

La sediul Solaris din Bolechowo va fi inaugurat, în prima jumătate a anului 2022, Solaris Charging Park, o facilitate cu diferite sisteme de încărcare și flux bidirecțional de energie.

Posibilitatea de a testa numeroase soluții îi va permite producătorului să răspundă mai precis la cererea în creștere de autobuze electrice din Europa.

Solaris Charging Park: multiple variante de încărcare pentru baterii

Solaris Charging Park va acoperi o suprafață de 5.000 mp. În partea acoperită vor fi patru standuri pentru vehicule, încărcătorul principal și o cameră tehnică.

Pe plafonul structurii vor fi instalate panouri fotovoltaice, care vor genera local energie regenerabilă. De jur-împrejur vor fi montate insule de încărcare plug-in.

Noul spațiu va deveni locul în care se vor desfășura toate procesele de încărcare/descărcare, precum și testele cu noile tehnologii și funcționalități. În plus, Charging Park va fi folosit și pentru demonstrații ale soluțiilor pentru clienții Solaris.

VEZI ȘI: Urbino 9 LE Electric, nou model în gama Solaris

Charging Park va folosi sisteme de încărcare de la 3 furnizori diferiți. Ele vor permite diferite moduri de încărcare a bateriilor, pentru o ofertă personalizată în funcție de nevoile pieței.

Prima soluție este un încărcător cu 8 puncte de încărcare (cu putere de la 150 kW la 600 kW), care poate încărca trei vehicule în același timp. Sistemul este compatibil cu toți conectorii disponibili pe piață și poate încărca atât autobuze, cât și troleibuze.

El susține și funcționalitatea Vehicle-to-Grid (V2G), cu flux bidirecțional de energie între vehicule și rețea. Tehnologia V2G face posibilă descărcarea bateriilor pentru teste sau utilizarea vehiculelor ca facilități mobile de stocare a energiei.

Charging Park va dispune și de un încărcător cu 4 stații de încărcare, cu putere totală de 300 kW. Acesta are două prize tip soclu, una convențională și un pantograf inversat. De asemenea, vor fi instalate alte două încărcătoare plug-in independente, cu putere de 150 kW fiecare și capabilitate V2G.

Din aceeași categorie...

Back to top button