BusȘtiri

Solaris devine lider în Europa în segmentul autobuzelor electrice

Anul trecut a fost unul perfect pentru compania poloneză Solaris, a cărui autobuz electric Solaris Urbino a făcut furori în Europa.

Conform oficialilor companiei, vânzările vehiculelor cu sisteme electrificate de propulsie au ajuns la 36% din nivelul total al livrărilor. Această valoare este una extrem de importantă în contextul în care majoritatea producătorilor fac tranziția către noile tehnologii.

Solaris devine lider în Europa în segmentul autobuzelor electrice

Pe piața din Polonia, Solaris a rămas lider în 2018, iar vânzările de vehicule electrice au crescut considerabil. Din toate vehiculele electrificate mai mari de 8 tone, 33% au aparținut companiei Solaris, iar aceasta este o performanță impresionantă.

402 autobuze electrice au fost livrate de Solaris pe piața din Polonia, cu mult peste Mercedes-Benz sau MAN, companii care au reușit o cotă de piață de 17% fiecare.

Tot pe piața din Polonia, vânzările de autobuze electrice au totalizat 1.195 de unități, cu 50% mai mult față de aceeași valoare din 2017.

Și în afara Poloniei, Solaris a avut un 2018 execelent. Compania a reușit să se claseze pe locul secund cu o cotă de piață de 17% în segmentul autobuzelor electrice, în spatele BYD/ADL.

Solaris devine lider în Europa în segmentul autobuzelor electrice
Vânzările de autobuze electrice în Europa în 2018, conform cifrelor de la producători. Sursa: Solaris

824 de vehicule electrice a livrat Solaris în afara Poloniei. Dintre acestea, 162 au fost livrate în Lituania, 153 în Germania, 141 în Cehia și 113 în Italia.

VEZI ȘI: Scania și Nobina demarează testele cu autobuze autonome în zona Stockholm

Cele mai generoase comenzi au fost onoare în Vilnius (149 de exemplare Solaris Urbino 12 și Urbino 18), Roma (90 de unități Solaris InterUrbino 12), Bruxelles (63 de exemplare Solaris Urbino 12 Hybrid) și Dusseldorf (54 de unități Solaris Urbino 18).

Specialiștii din cadrul Solaris se așteaptă ca în perioada următoare, acest segment să crească și mai mult.

În 2025, analiștii spun că pe piață vor fi înregistrate vânzări în următorul fel: 27.2% vehicule echipate cu motoare diesel, 13.5% unități dotate cu un sistem hibrid diesel+electric, 32.7% de exemplare 100% electrice, 7.4% de unități într-o configurație cu pile de combustie și 19.2% de exemplare echipate cu sisteme de propulsie cu CNG sau Bio-gaz.

Din aceeași categorie...

Back to top button