Bus

Solaris inaugurează un nou depozit și un parc de încărcare

Producătorul polonez Solaris a inaugurat în această săptămână un nou depozit ultramodern și un parc de încărcare pentru autobuze electrice.

Noul depozit are o suprafață de 10.000 mp. El a fost construit în imediata vecinătate a fabricii Solaris, cu care este conectată prin drumuri și utilități. Facilitatea va juca un rol cheie în lanțul de aprovizionare cu piese și componente necesare producerii autobuzelor și troleibuzelor Solaris.

Solaris inaugurează un nou depozit și un parc de încărcare

Hala este echipată cu o platformă de depozitare cu mai multe niveluri și bandă transportoare automatizată. Aproape 25% din suprafața clădirii a fost dedicată birourilor și spațiilor sociale. Sisteme avansate de detectare a fumului au fost instalate în întreaga soluție, iar pereții au panouri acustice care reduc zgomotul produs în operațiunile zilnice.

Noul depozit are un plafon consolidat, care poate susține 572 de celule fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 260 kWh. De asemenea, există planuri de a monta panouri fotovoltaice și pe alte clădiri, precum hala de livrări sau atelierul de service, dar și pe plafoanele parcărilor.

VEZI ȘI: Solaris a lansat modelul Urbino 18 hydrogen

Solaris Charging Park a fost construit pentru teste și demonstrații pentru clienți cu cele mai noi soluții de încărcare. Parcul are 8 puncte de încărcare și suportă și tehnologia Vehicle-to-Grid (V2G), cu flux de energie bidirecțional. Cu o suprafață de 5.000 mp, parcul dispune de sisteme de încărcare produse de Medcom, Ekoenergetyka și ABB.

Primul sistem consistă din două încărcătoare plug-in independente, cu o putere de 150 kW fiecare și tehnologie V2G. Al doilea sistem este un încărcător cu 8 puncte de încărcare (cu putere între 150 kW și 600 kW), unde se pot încărca trei vehicule în același timp. Această stație de încărcare este echipată cu colectoare de curent compatibile cu toate tipurile de pantografe utilizate în prezent de Solaris. În plus, există trei soluții pentru încărcarea prin cablu. Prima este un conector plug-in HPC răcit cu lichid, care permite puteri de încărcare de până la 300 kW. Celelalte două conexiuni permit încărcări de până la 150 kW.Solaris Charging Park

Ultimul sistem utilizat în parc este bazat pe un încărcător cu patru puncte și o putere totală de 360 kW, care permite încărcarea simultană a două autobuze cu până la 150 kW, sau încărcarea unuia singur cu până la 360 kW, numai prin pantograf.

Parcul de încărcare are de asemenea panouri fotovoltaice pe plafon, pentru a crește ponderea energiei regenerabile în necesarul zilnic al întregii fabrici.

Din aceeași categorie...

Back to top button