BusȘtiri

Solaris intră în segmentul autobuzelor echipate cu sistem mild-hybrid

Producătorul polonez de autobuze Solaris a decis să intre în sectorul autobuzelor echipate cu sistem mild-hybrid de propulsie, după ce MAN și Mercedes-Benz au introdus astfel de autobuze în ofertă.

Așa cum era de așteptat, Solaris a implementat noua tehnologie pe Urbino. Autobuzul cu sistem mild-hybrid nu reprezintă o soluție nouă, dar este răspunsul la nevoile operatorilor și transportatorilor astfel încât să-și poată desfășura activitățile în condiții legale.

Solaris intră în segmentul autobuzelor echipate cu sistem mild-hybrid

Cunoscută în mod obișnuit ca hibrid ușor (mild-hybrid), această soluție marchează o evoluție naturală a tehnologiei de recuperare a energiei la frânare. Datorită soluției hibride ușoare, vehiculele sunt mai ecologice și depășesc cu mult standardele stricte de emisii Euro VI pentru motoarele diesel.

Sistemul folosit de Solaris se bazează pe trei elemente cruciale: un motor electric, un sistem de stocare a energiei și un driver care monitorizează funcționarea sistemului. La frânare, vehiculul funcționează ca generator și introduce energie electrică în bateriile de mici dimensiuni. Când unitatea de stocare este reîncărcată parțial sau complet, în timp accelerației, vehiculul electric funcționează ca un motor electric și susține funcționarea motorului diesel.

Cu alte cuvinte, când autobuzul frânează, sistemul mild-hybrid generează și stochează energie, în timp ce atunci când autobuzul accelerează, sistemul va asista motorul diesel. Datorită acestui aranjament, producătorul a realizat o reducere a consumului de combustibil.

VEZI ȘI: Autobuzele electrice VDL au rulat 75 de milioane de kilometri

Spre deosebire de autobuzele hibride obișnuite, mild-hybrid se caracterizează printr-o putere mai redusă a unității de acționare electrică, a cărei sarcină principală este de a reduce presiunea asupra motorului diesel și de a nu face autobuzul să funcționeze în modul complet electric.

„Hibridul ușor Solaris Urbino este o noutate în oferta noastră, deși se bazează pe soluții de ultimă generație. Cu siguranță vom continua dezvoltarea acestei părți a portofoliului nostru, astfel încât să oferim clienților noștri o alegere între vehiculele cu emisii zero sau vehiculele cu emisii reduse, în funcție de nevoile și opțiunile legate de infrastructura autobuzelor ”, a subliniat Michał Pikuła, director de dezvoltare a autobuzelor , Solaris Bus & Coach.

Din aceeași categorie...

Back to top button