Bus

Solaris lansează modelul Urbino 18 hydrogen

Solaris și-a extins gama de autobuze electrice cu pile de combustie alimentate cu hidrogen cu modelul articulat Urbino 18 hydrogen.

Urbino 18 hydrogen este al doilea model Solaris cu hidrogen, după cel de 12 metri lungime, lansat în 2019. Modelul se bazează pe celule de combustie, care acționează ca o mică centrală electrică alimentată cu hidrogen. Electricitatea produsă este apoi transferată sistemului de propulsie.

Solaris lansează modelul Urbino 18 hydrogen

Bateriile cu o capacitate totală de 60 kWh sunt folosite ca sursă de putere auxiliară, în timpul accelerărilor, precum și pentru stocarea și recuperarea energiei. Modelul dispune de rezervoare de hidrogen de 51,2 kg, montate pe plafon. Rezervoarele și bateriile asigură o autonomie de aproximativ 350 km.

În funcție de configurație, modelul poate transporta până la 140 de pasageri. Urbino 18 hydrogen poate fi configurat și ca autobuz de clasa II, folosit pe rute interurbane.

VEZI ȘI: MAN lansează modelul electric compact Lion’s City 10 E

Există patru configurații posibile pentru uși: 2-2-2-0, 1-2-2-0, 1-2-2-2 și 2-2-2-2. În standard, modelul va dispune de un sistem de aer condiționat cu pompă de căldură. Clienții pot opta și pentru cele mai noi sisteme de siguranță Solaris, precum MirrorEye sau MobilEye Shield+.

Până în prezent, Solaris a livrat peste 100 de autobuze electrice cu hidrogen, în Italia, Germania, Olanda, Suedia și Polonia. Alte livrări, în țări precum Spania, Franța, Cehia și Slovacia, vor avea loc în curând.

Din aceeași categorie...

Back to top button