Bus

Solaris livrează 20 autobuze electrice Urbino 12 la Iași

Valoarea contractului este de 51,62 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de livrare este de maximum 22 de luni.

Solaris va livra 20 de autobuze electrice Solaris Urbino 12 la Iași, parte a unui pachet de 123 de autobuze electrice achiziționate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cele 20 autobuze electrice Solaris Urbino 12, cu o lungime de 12 metri, sunt sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW și au o capacitate de transport de 82 de călători, din care 30 pe scaune.

Solaris livrează 20 autobuze electrice Urbino 12 la Iași

Confortul călătorilor din Iași va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire, dar și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. De asemenea, autobuzele vin cu sistem Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Gradul de siguranță al pasagerilor și al șoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz și de sistemul electronic de diagnosticare.

Mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

VEZI ȘI: Solaris va livra 123 de autobuze electrice în România

În cadrul contactul în valoare de 51,62 milioane de lei, fără TVA, au mai fost achiziționate și 6 stații de încărcare electrică rapidă și alte 20 stații de încărcare lentă.

Cele șase stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button