BusȘtiri

Solaris livrează 25 de autobuze electrice Urbino 12 în orașul polonez Katowice

Producătorul de autobuze Solaris a anunțat că a semnat un contract cu autoritățile orașului polonez Katowice pentru livrarea a 25 de autobuze electrice Urbino 12.

Acesta este al doilea contract pe care Solaris îl semnează cu un oraș polonez în 2019. Primul dintre acestea a fost pentru 3 exemplare Urbino 12 către autoritățile din Wloclawek.

Solaris livrează 25 de autobuze electrice Urbino 12 în orașul polonez Katowice

Solaris va oferi cele 25 de exemplare Urbino 12, iar acestea vor fi livrate în termen de 330 de zile.

Solaris Urbino 12 dispune de două motoare electrice de 125 kW și de un set de baterii cu o capacitate de 200 kWh.

Standard, autobuzul vine cu o funcție pentru ridicarea/coborârea platformei de acces, aer condiționat, un sistem care detectează alcoolul din respirația șoferului și nu permite pornirea motorului, oglinzi încălzite, camere video pentru supravegherea călătorilor și a împrejurimilor, dar și un buton de urgență.

VEZI ȘI: MHS Truck & Bus Group a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 30% în 2018

Sistemul de încălzire auxiliar (disponibil opțional și comandat de autoritățile din Katowice) poate fi acționat separat, iar în momentul încărcării, autobuzele dispun de o funcție pentru preîncălzirea cabinei și a bateriilor, astfel încât autonomia generală să nu scadă.

Solaris spune că Wloclawek este al 19-lea oraș din Polonia care integrează vehicule de transport persoane cu sisteme electrice de propulsie.

Din aceeași categorie...

Back to top button