Bus

Solaris lucrează la dezvoltarea unor sisteme avansate de asistare a conducerii

Producătorul polonez Solaris a demarat o serie de teste alături de Universitatea Tehnologică din Poznan pentru dezvoltarea unor sisteme avansate de asistare a conducerii.

Așa cum probabil deja ați intuit, aceste sisteme avansate de asistare a conducerii vor fi dezvoltate în special pentru autobuzele electrice. în ultimele săptămâni, cele două echipe au realizat o serie de teste în fața Stadionului Municipal din Poznan.

Solaris lucrează la dezvoltarea unor sisteme avansate de asistare a conducerii

Sistemele dezvoltate de cele două echipe vor facilita desfășurarea activităților simple sau complexe pe care șoferii le au zilnic de făcut. Spre exemplu, sistemele vor putea facilita conducerea (atât cu fața, cât și cu spatele), dar vor putea ajuta șoferii și în manevrele de finețe (ex: gararea autobuzului pentru încărcarea prin pantograf).

Scopul proiectului este unul cât se poate de simplu de explicat: creșterea siguranței pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Sistemele dezvoltate de cele două echipe sunt grupate sub denumirea de ADAS (Advanced Driver Assistance System), iar primele teste realizate în Poznan au fost un succes. În fața stadionului din localitatea poloneză, șoferii au putut fi ajutați de sistemele mașinii astfel încât să gareze perfect pentru încărcarea prin pantograf.

VEZI ȘI: Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania

„Universitatea Tehnologică din Poznan este partenerul nostru de lungă durată pentru dezvoltarea sistemelor de siguranță care echipează autobuzele noastre. Mulțumită acestei colaborări am fost mereu pregătiți să oferim clienților soluții moderne și sigure pentru utilizarea zilnică a vehiculelor. Noul proiect va îmbunătăți considerabil viața șoferilor care conduc autobuzele noastre”, a declarat unul dintre reprezentanții Solaris.

Din aceeași categorie...

Back to top button