Solaris a livrat primul autobuz alimentat cu hidrogen la Koln

Solaris a livrat primul autobuz alimentat cu hidrogen la Koln
Solaris a livrat primul autobuz alimentat cu hidrogen din cele 15 unități Urbino 12 hydrogen comandate de operatorul german Regionalverkehr Koln GmbH (RVK).

În martie 2020, Solaris Bus & Coach a fost selectată de operatorul RVK din Koln, în urma unei licitații, pentru a livra 15 autobuze electrice Urbino 12 alimentate cu hidrogen. Primul autobuz a fost livrat și este testat de filiala RVK din Wermelskirchen. Celelalte 14 unități vor fi livrate în Germania până la finalul anului.

Solaris a livrat primul autobuz alimentat cu hidrogen la Koln

În prezent, șoferii RVK sunt instruiți pentru a se familiariza cu tehnologia de propulsie cu hidrogen, dar și cu procesul de realimentare. Autobuzul este primul alimentat cu hidrogen din această regiune. Până la finalul anului, 5 autobuze vor fi puse în operare în districtul Rheinisch-Bergisches Kreis, alte 5 în Rhein-Sieg și ultimele 5 în orașul Hürth.

Autobuzele au fost achiziționate ca parte a proiectului UE JIVE 2, cu sprijinul Ministerului Federal de Transport (BMVI) și al Ministerului de Transport din Renania de Nord – Westphalia.

Primul Solaris Urbino 12 hydrogen livrat în Germania folosește un set de celule de combustie de 70 kW. Vehiculul poate parcurge până la 350 km cu un plin de hidrogen. Astfel, el poate fi folosit și în cursele care ajung în zonele rurale.

VEZI ȘI: Solaris va livra 123 de autobuze electrice în România

Autobuzul alimentat cu hidrogen are și baterii de tracțiune Solaris High Power, care vor sprijini celulele de combustie în momentele cu consum mare de energie. Bateriile sunt încărcate cu energie recuperată în timpul perioadelor de decelerare și frânare. Hidrogenul este stocat în stare gazoasă în rezervoare montate deasupra primei axe.

Autobuzele cu o configurație a ușilor 2-2-0 au o capacitate de 30 de scaune. Pasagerii vor dispune de un sistem de aer condiționat cu pompă de căldură și porturi USB. Printre sistemele de asistență se numără sistemul MobilEye Shield+, care avertizează șoferul despre posibilitatea unei coliziuni.

În afară de contractul din Koln, Solaris va mai livra 10 autobuze Solaris Urbino 12 hydrogen pentru operatorul german WSW Mobil GmbH din Wuppertal, 12 unități pentru operatorul italian SASA Bolzano și 20 pentru operatorul olandez Connexxion.

Follow #infotrucker