Bus

Solaris și Mercedes-Benz se luptă pentru licitația de 250 de autobuze electrice de la Milano

Azienda Trasporti Milanesi (ATM), deținută de municipalitatea din Milano, a lansat o licitație publică pentru achiziția a 250 de autobuze electrice noi.

Până în 2030, societatea de transport public din Milano vrea să opereze o flotă integrală de autobuze urbane cu zero emisii. Din acest motiv, începând din 2019, ATM Milano nu va mai achiziționat niciun autobuz cu propulsie diesel, ci doar autobuze elecgrice, hibride și troleibuze IMC (In-Motion-Charging).

Solaris și Mercedes-Benz se luptă pentru licitația de 250 de autobuze electrice de la Milano

Până în prezent, există 25 de autobuze electrice aflate în circulație în Milano, ca urmare a licitației publice câștigate în iunie 2017 de Solaris cu modelul Urbino. De altfel, acesta a fost prima licitație publică pentru achiziția de autobuze electrice lansată de ATM.

Acum, Solaris și Mercedes-Benz, doi dintre cei mai activi producători de autobuze cu propulsie electrică, luptă pentru a câștiga a doua licitație publică de 250 de autobuze electrice de 12 metri lansată de ATM.

Conform publicației Sustenable Bus, care citează Autobusweb, această licitație este una dintre cele mai mari lansate în Europa pentru această categorie vehicule de transport public. Supriza este absența producătorului IVECO cu marca de autobuze Heuliez.

Așadar, Urbino 12 sau eCitaro?
Cu ocazia lansării licitației gigant de 250 de autobuze electrice noi, Solaris (care în 2018 a livrat 30 de autobuze electrice în Italia la Milano, Bergamo și Bolzano) a depus oferta.

Evident că, Mercedes-Benz nu avea cum să lipsească de la aceată licitație importantă, în condițiile în care primele eCitaro au fost livrate recent la Berlin, Hamburg și Mannheim.

VEZI ȘI: Solaris va livra 22 de troleibuze Trollino 12 în Saint-Etienne

Atât Urbino 12, cât și eCitaro au aceeași transmisie, formată din axul electrificat ZF AxTrax Ave, însă producătorul polonez Solaris oferă și versiunea cu motor electric central.

Heuliez lipsește de la “party-ul” milanez
În această a doua licitație nimeni nu se aștepta la faptul că IVECO nu va face nicio ofertă prin intermediul producătorului Heuliez, a cărui autobuz electric GX 337 Elec a câțtigat licitația publică de la Paris.

Din aceeași categorie...

Back to top button