BusȘtiri

Solaris, singurul ofertant înscris la licitația de troleibuze pentru București

Producătorul polonez de autobuze Solaris este singurul ofertant înscris la licitația de troleibuze pentru București. Aceste troleibuze vor fi achiziționate suplimentar față de cele 22 de troleibuze finanțate prin PNRR.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că a fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de troleibuze, pentru modernizarea transportului public în comun din București, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora. Singurul ofertant înscris la această procedură este Solaris Bus & Coach.

Solaris, singurul ofertant înscris la licitația de troleibuze pentru București

Potrivit primarului general al Capitalei, în următoarea etapă se va evalua oferta, astfel încât să poată fi stabilit dacă singurul ofertant va fi desemnat câștigător.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 273.109.244 lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate prin finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu, din veniturile obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Solaris, singurul ofertant înscris la licitația de troleibuze pentru București
Solaris Trollino 12 – troleibuz cu lungimea de 12 metri

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat scaunelor mobile pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu sistem de management al vehiculului cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de kilometri.

VEZI ȘI: MAN Lion’s Intercity LE, disponibil acum într-o versiune City

Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Solaris Trollino 12

Trollino este numele unei familii de troleibuze cu podea joasă, destinată transportului public de călători, produsă de Solaris începând cu 1999. Aceste vehicule se remarcă prin zgomotul redus și funcționarea fără emisii.

Troleibuzele Solaris pot fi complet dependente de liniile aeriene de contact sau pot fi echipate cu supercapacitori, baterii, pile de combustie sau motoare diesel ca generator, permițându-le acestora să se deplaseze independent de linia aeriană de contact.

Solaris Trollino este disponibil în trei versiuni de lungime (12 metri, 18 metri și 24 de metri) și poate fi echipat cu motoare electrice provenite de la mai mulți producători (Škoda Electric, Kiepe Electric și Medcom).

În ceea ce privește accesul pasagerilor, troleibuzul are o înălțime standard la toate ușile de 320 mm și este prevăzut cu rampă pentru scaune cu rotile la a doua intrare, acționată manuală. Opțional se poate monta o rampă cu acționare automată.

Numărul standard de locuri pe scaune este de 39+4, însă acesta poate varia în funcție de dispunerea ușilor și a bateriilor.

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button