Solaris Urbino 12 Hydrogen în teste la trei operatori din Germania

Solaris Urbino 12 Hydrogen în teste la trei operatori din Germania

Lansat în urmă cu doar câteva luni în cadrul summitului Global Public Transport, noul Solaris Urbino 12 Hydrogen a intrat deja în procesul de testare în trafic.

În luna august, autobuzul echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen a ajuns în Austria pentru o serie de teste. A urmat apoi și Italia, iar acum, oficialii Solaris anunță că o serie de exemplare Urbino 12 Hydrogen vor fi testate de câțiva operatori de transport din Frankfurt, Koln și Wuppertal.

Mai mult decât atât, autoritățile din Paris au semnat și ele un contract cu Solaris pentru închirierea viitoarelor versiuni de serie a noului Urbino 12 Hydrogen, iar primele teste din capitala Franței vor demara în 2020.

Prima comandă fermă pentru Solaris Urbino 12 Hydrogen a venit din Italia. Autoritatea de transport din Bonzo a comandat deja 12 unități, acestea urmând să fie livrate până la finalul anului 2021.

Noul autobuz electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen este capabil să parcurgă până la 350 de kilometri cu un singur plin. Reîncărcarea rezervoarelor cu hidrogen se face la fel de rapid precum alimentarea cu carburant fosil, în timp ce emisiile generate de acesta în timpul mersului sunt zero.

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Practic, un astfel de sistem cu pile de combustie pe bază de hidrogen îmbină avantajele mașinilor electrice (emisii zero, zgomot redus) cu eliminarea factorului de timp necesar încărcării bateriilor clasice.

Cu toate acestea, în prezent există foarte puține stații care comercializează hidrogen pentru acest tip de vehicule, însă în viitor nu este exclus ca și producătorii de autoturisme să intre pe această piață. Până acum, doar Toyota și Hyundai au venit cu astfel de produse care, din păcate, nu s-au bucurat de succesul așteptat.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.