Bus

Solaris Urbino 12 Hydrogen începe testele în Polonia

Lansat în urmă cu doar câteva luni în cadrul summitului Global Public Transport, noul Solaris Urbino 12 Hydrogen a intrat deja în procesul de testare în trafic.

În luna august, autobuzul electric echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen a ajuns în Austria, Italia și Germania, unde diverse companii au început testele în trafic.

Solaris Urbino 12 Hydrogen începe testele în Polonia

Acum, oficialii Solaris au anunțat că noul Urbino 12 Hydrogen a intrat în flota operatorului Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne din Poznan, Polonia. Este pentru prima dată când autobuzul cu hidrogen începe testele în țara de proveniență.

Noul autobuz electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen Solaris Urbino 12 Hybrid este capabil să parcurgă până la 350 de kilometri cu un singur plin. Reîncărcarea rezervoarelor cu hidrogen se face la fel de rapid precum alimentarea cu carburant fosil, în timp ce emisiile generate de acesta în timpul mersului sunt zero.

Practic, un astfel de sistem cu pile de combustie pe bază de hidrogen îmbină avantajele mașinilor electrice (emisii zero, zgomot redus) cu eliminarea factorului de timp necesar încărcării bateriilor clasice.

VEZI ȘI: Atenție, șoferi! Încep lucrările de reabilitare pe autostrda A 5 între Walldorf și Bruchsal

Cu toate acestea, în prezent există foarte puține stații care comercializează hidrogen pentru acest tip de vehicule, însă în viitor nu este exclus ca și producătorii de autoturisme să intre pe această piață.

Până acum, doar Toyota și Hyundai au venit cu astfel de produse. De curând, constructorul japonez a anunțat că plănuiește o a doua generație a modelului Mirai cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button