EconomicȘtiri

Solaris va furniza 10 autobuze electrice către municipalitatea din Paks, Ungaria

Orașul Paks, amplasat în zona centrală a Ungariei, a semnat un contract cu polonezii de la Solaris pentru achiziționarea a zece autobuze electrice.

Conform contractului semnat între cele două entități, Solaris va livra șase exemplare Solaris Urbino 12 și alte patru unități Solari Urbino 8.9 LE. Conform oficialilor Solaris, contractul ar urma să fie dus la bun sfârșit în maximum 11 luni, iar prețul pentru cele zece autobuze a fost de 4.7 milioane de euro.

Solaris va furniza 10 autobuze electrice către municipalitatea din Paks, Ungaria

Toate exemplarele Solaris Urbino 12 vor putea găzdui până la 70 de pasageri, 28 dintre aceștia pe scaune. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, cu o funcție de încălzire și vor exista și porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale pasagerilor.

La cererea municipalității din Paks, producătorul polonez va instala și un sistem de informații pentru pasageri care va include plăci direcționale și ecrane cu LED-uri interne, un sistem de monitorizare video și un sistem pentru detectarea și stingerea incendiilor.

Autobuzele vor fi echipate cu un motor de tracțiune de 160 kW. Energia necesară va fi stocată în bateriile Solaris High Energy cu o capacitate totală de 250 kWh. Acesta va putea fi încărcat la prize de înaltă putere.

Vehiculele Solaris Urbino 8.9 LE vor putea găzdui peste 40 de persoane, 24 pe locuri. Producătorul oferă un motor de 160 kW și un set de baterii cu o capacitate totală de 200 kWh.

VEZI ȘI: “Adina Vălean trebuie să ia în serios lucrătorii din transport”, spune ETF

Autobuzele electrice comandate de municipalitatea din Paks sunt primele autobuze de acest gen livrate de Solaris în Ungaria. Până în prezent, producătorul polonez a livrat aproape 150 de vehicule în Ungaria, iar dintre acestea, circa 100 au fost troleibuze.

Din aceeași categorie...

Back to top button