BusȘtiri

Solaris va furniza 182 de autobuze către OBB Postbus din Austria

Solaris Bus & Coach a semnat recent trei acorduri-cadru pentru furnizarea exclusivă a 182 de autobuze, care vor fi operate de OBB Postbus în Austria.

Operatorul austriac OBB Postbus a ales Solaris ca potențial furnizor, atât pentru vehicule fără emisii, cât și pentru vehicule echipate cu motoare convenționale. Conform acordurilor-cadru încheiate, în 2021-2023 vor fi furnizate în total până la 40 de autobuze cu hidrogen Urbino 12 și 142 de vehicule diesel de diferite lungimi.

Solaris va furniza 182 de autobuze către OBB Postbus din Austria

Autobuzul Urbino 12 cu hidrogen a devenit din ce în ce mai popular în rândul transportatorilor europeni. Energia pentru alimentarea autobuzelor este generată în pile de combustie de 70 kW. Puterea electrică, produsă prin electroliză inversă, este transferată direct la linia de transmisie, constând într-o axă cu motoare electrice.

Singurele subproduse generate în timpul acestui proces sunt căldura și aburul. În plus, fiecare vehicul comandat va fi echipat cu o baterie Solaris High Power. Hidrogenul necesar pentru propulsarea autobuzului va fi depozitat în formă gazoasă în rezervoare cu un volum total de 1560 litri, montate pe acoperișul autobuzului.

Calitățile lui, cum ar fi nivelul de zgomot extrem de redus, vibrațiile reduse și, mai presus de toate, lipsa emisiilor de CO2, vor crește cu siguranță confortul călătorilor din Austria.

Restul autobuzelor comandate de OBB Postbus vor fi 45 de unități Urbino 18, 60 de exemplare Urbino 12 și 17 unități Urbino 8.9 LE. Cele mai lungi autobuze vor avea o structură a ușilor 2-2-2-0, iar la interior vor putea fi transportați până la 140 de pasageri. Dintre aceștia 51 vor putea călători pe scaune.

VEZI ȘI: Până la 36 de ore de așteptare pentru camioanele cu mărfuri din Marea Britanie pentru UE

Versiunile Urbino 12 vor oferi 37 de locuri, iar în cele Urbino 8.9 LE vor putea călători pe scaune 26 de pasageri. Atât autobuzele articulate, cât și cele solo vor fi echipate cu motoare de 270 kW, iar cel mai scurt model va avea o unitate de acționare de 204 kW.

Solaris este prezentă în Austria din 2003 și în acest timp a livrat aproape 400 de autobuze în 40 de orașe de acolo. În fiecare zi, 53 dintre acestea navighează pe străzile Vienei și la periferia acesteia, inclusiv pe liniile speciale care transportă pasageri către cel mai mare aeroport din Austria.

Conform Solaris, autobuzul cu hidrogen Urbino 12 câștigă din ce în ce mai mulți clienți. De la debutul din iunie 2019, Solaris a primit comenzi din Olanda, Germania, Italia și Suedia pentru 69 de exemplare în total.

Din aceeași categorie...

Back to top button