Bus

Solaris va livra 11 troleibuze Trollino 12 la Târgu-Jiu

Solaris a anunțat că va livra 11 troleibuze Trollino 12 la Târgu Jiu, contractul ridicându-se la aproape 4.5 milioane de euro.

Potrivit Solaris, contractul a fost semnat recent, în urma unei licitații lansate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primele troileibuze urmând să transporte călători în prima parte a anului 2022.

Solaris va livra 11 troleibuze Trollino 12 la Târgu-Jiu

Cele 11 troileibuze cu podea joasă sunt primele vehicule de transport public ale producătorului european care vor opera în Târgu Jiu, însă marca Solaris se bucură de o popularitate crescută pe piața din România.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 comandate sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă, urmând astfel tendințele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban.

Proiectate să ofere confort și siguranță maximă pasagerilor, toate troleibuzele Trollino vor fi dotate cu aer condiționat, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane așezate.

VEZI ȘI: Condamnări în dosarul celor 39 de vietnamezi găsiți morți într-un camion frigorific în Essex

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente.

De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Din aceeași categorie...

Back to top button