Bus

Solaris va livra 123 de autobuze electrice în România

România, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a comandat 123 de autobuze electrice Solaris, în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro, pentru 6 orașe din țară.

Șapte orașe din România sunt beneficiarele unor licitații MLPDA pentru un total de 131 de autobuze electrice: dintre acestea, 6 licitații, pentru 123 de vehicule cu zero emisii locale, au fost câștigate de Solaris. Autobuzele vor fi livrate în Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Suceava, Târgu Mureș și Pitești, până cel târziu la finalul anului 2022.

Solaris va livra 123 de autobuze electrice în România

”Suntem foarte fericiți să aflăm rezultatul licitației din România. Faptul că tot mai multe minicipalități aleg să-și înnoiască flotele cu autobuze moderne cu zero emisii este o veste bună atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare”, a declarat Petros Spinaris, membru în Consiliul de Administrație al Solaris Bus & Coach.

Autobuzele Urbino Electric de 12 metri lungime sunt proiectate atât pentru încărcare lentă, cât și rapidă. Solaris va livra și infrastructura de încărcare: 123 de stații plug-in de 40 kW și 36 de încărcătoare cu pantograf de 300 kW.

VEZI ȘI: Temperaturile scăzute au pus autobuzele electrice din Berlin pe pauză

Licitația este una dintre cele mai mari pentru autobuze electrice din Europa. În ultimii ani, Solaris a mai semnat contracte majore pentru autobuze electrice, precum cel pentru 130 de modele articulate pentru Varșovia, 90 autobuze solo la Berlin și alte 40 la Milano.

În România, Solaris a livrat până în prezent peste 300 de vehicule, din care peste 40 de autobuze electrice Urbino 12, dar și troleibuze.

Din aceeași categorie...

Back to top button