Bus

Solaris va livra 13 autobuze cu hidrogen în Frankfurt

Solaris va livra 13 autobuze electrice alimentate cu hidrogen operatorului de transport public din Frankfurt. Modelele Urbino 12 hydrogen vor fi operate începând din 2022.

Solaris Bus & Coach a câștigat o licitație pentru livrarea a 13 autobuze alimentate cu hidrogen inițiată de In-der-City-Bus, compania care se ocupă de transportul public din Frankfurt.

Solaris va livra 13 autobuze cu hidrogen în Frankfurt

”Orașele sunt responsabile pentru 60% dintre emisii, deci este extrem de important să folosim tehnologii ecologice în orice aspect al vieții urbane, inclusiv transportul public. Suntem mândri că produsele noastre contribuie la transformarea orașelor și la îmbunătățirea vieții locuitorilor lor”, a declarat Javier Calleja, CEO al Solaris Bus & Coach.

Urbino 12 hydrogen folosește o celulă de combustie de 70 kW pentru a produce energie electrică necesară propulsiei, singurele emisii find cele de căldură și aburi. Electricitatea produsă prin procesul de electroliză inversă este transferată direct la sistemul de propulsie, format dintr-o axă cu motoare electrice și baterii Solaris High Power. Hidrogenul este stocat în formă gazoasă, în rezervoare montate pe plafon.

VEZI ȘI: Solaris livrează 20 autobuze electrice Urbino 12 la Iași

Autobuzele vor fi echipate și cu sisteme de asistență de ultimă generație, inclusiv sistemul MirrorEye care înlocuiește oglinzile laterale cu camere video și monitoare. Acestea vor afișa și linii indicatoare pentru anumite părți ale autobuzului, manevrele de parcare devenind mult mai simple.

Solaris a livrat recent primul său autobuze electric cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen. De asemenea, câteva zeci de astfel de autobuze au fost comandate de companii din Germania, Italia, Austria și Olanda. Potrivit estimărilor, autobuzele alimentate cu hidrogen vor deține o cotă de piață substanțială în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button