Bus

Solaris va livra 130 de autobuze articulate electrice Solaris Urbino 18 în Varșovia

Operatorul de transport Miejskie Zakłady Autobusowe w Warszawie (MZA) din Varșovia a încheiat un contract cu Solaris pentru livrarea a 130 de autobuze electrice articulate Solaris Urbino 18.

Vorbim despre modele Solaris Urbino 18 care vor fi livrate în capitala Poloniei în 2020. Aceasta este cea mai mare comandă din Europa pentru autobuze articulate electrice.

Mai mult decât atât, autoritățile din Varșovia spun că în următorii doi ani, aproximativ 400 de autobuze electrice vor transporta călători pe străzile Varșoviei.

Cele 130 de autobuze articulate electrice Solaris Urbino 18 vor fi echipate cu baterii de 150 kWh, garanția pachetului de acumulatori fiind de 7 ani.

Energia necesară funcționării autobuzelor va putea fi preluată din rețea fie cu ajutorul pantografelor instalate pe acoperișul autobuzelor, fie din stații de încărcare în depouri.

VEZI ȘI: Heliox va dezvolta infrastructura de încărcare a autobuzelor electrice din Wiesbaden

Vor exista câte două porturi de încărcare pentru fiecare autobuz în parte, iar conform oficialilor Solaris, toate unitățile Urbino 18 sunt capabile să funcționeze la prize de până la 400 kW.

Cele două motoare electrice ale lui Solaris Urbino 18 au o putere de 110 kW fiecare. La interior, toate exemplarele vor fi echipate cu aer condiționat, cu un sistem de informare a pasagerilor, porturi USB și un sistem pentru monitorizare.

Până în acest moment, constructorul polonez de autobuze a livrat autorităților de transport din Varșovia 20 de autobuze electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button