Bus

Solaris va livra 15 autobuze electrice Urbino 12 la Suceava

Acestea sunt primele autobuze livrate de producătorul polonez Solaris la Suceava.

Producătorul polonez Solaris Bus & Coach va livra 15 autobuze electrice Urbino 12, regiei de transport public din Suceava, în baza unui contract de achiziției organizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cele 15 autobuze electrice au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW și pot transporta până la 82 de pasageri, din care 30 de persoane pe scaun.

Solaris va livra 15 autobuze electrice Urbino 12 la Suceava

Confortul celor care vor călători la bordul acestora va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire, dar și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul.

Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Gradul de siguranță al pasagerilor și al șoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz și de sistemul electronic de diagnosticare.

VEZI ȘI: Peste 400 de autobuze Citaro pentru orașul Viena

De asemenea, autobuzele vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și patru stații de încărcare rapidă și alte 15 stații de încărcare lentă. Cele patru stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Termenul de livrare este de maximum 22 de luni, iar valoarea contractului se ridică la 37,5 milioane de lei, fără TVA.

Din aceeași categorie...

Back to top button