Bus

Solaris va livra 19 autobuze cu hidrogen în Essen

Solaris a semnat un contract cu operatorul german Ruhrbahn GmbH pentru 19 autobuze electrice cu hidrogen care vor fi folosite în Essen.

Vehiculele vor fi echipate cu celule de combustie alimentate cu hidrogen, care vor genera electricitatea la bord, dar și cele mai noi sisteme de asistență și siguranță (GRS2). Comanda include 9 unități Solaris Urbino 12 hydrogen și 10 unități Urbino 18 hydrogen, livrările fiind programate în 2024 și 2025.

”Suntem mândri să livrăm în Essen cele mai noi vehicule cu hidrogen ale noastre, care reprezintă o nouă etapă în transformarea transportului public local. Sunt încântat că Ruhrbahn a decis să facă acest pas strategic alături de noi”, a declarat Olivier Michard, responsabil pentru Vânzări și Marketing la Solaris Bus & Coach.

Modelele de 12 metri lungime vor fi echipate cu un sistem de celule de combustie de 70 kW, iar cele articulate cu unul de 100 kW. Toate modelele au motoare electrice montate central și baterii Solaris High Power proiectate să susțină celulele de combustie în timpul vârfurilor de consum.

VEZI ȘI: Comenzi de autobuze electrice Solaris din Berlin și Madrid

Vehiculele vor avea un sistem de aer condiționat cu CO2 și o încălzire cu pompă de căldură. Autobuzele vor fi echipate cu prize USB pentru pasageri și sisteme de informare.

Solaris este în prezent cel mai mare producător european de autobuze cu hidrogen, cu 180 de unități deja livrate și alte 530 programate pentru livrare în lunile următoare. Piața germană este cea mai mare de acest tip, cu livrări efectuate deja în Koln, Wuppertal, Hofolding, Weimar, Frankfurt, Gross-Zimmern și Munchen. În curând vor fi livrate autobuze Solaris cu hidrogen și în Aschaffenburg, Krefeld, Güstrow, Gross-Gerau, Hamburg și Duisburg.

Din aceeași categorie...

Back to top button