Solaris va livra 25 de troleibuze Trollino 18 la Brașov

Solaris va livra 25 de troleibuze Trollino 18 în Brașov
Solaris Bus & Coach, lider global în producția de vehicule electrice pentru transport public, va livra 25 de troleibuze Trollino 18 la Brașov pe parcursul următoarelor 12 luni.

Aceasta este a doua livrare de troleibuze Solaris către RAT Brașov, care se adaugă celor 26 de troleibuze Solaris livrate, în 2020, operatorul de transport public brașovean. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 63 milioane lei (aproximativ 13 milioane de euro).

Solaris va livra 25 de troleibuze Trollino 18 la Brașov

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris, din care aproximativ 50% electrice, sunt folosite în transportul public din România, în orașele Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea.

Troleibuzele Solaris Trollino 18 sunt dotate cu un motor electric cu tracțiune de 240 kW, propulsie Medcom și captatori de curent cu retragere automată în cazul desprinderii de la rețea. Totodată, acestea sunt echipate cu baterii de tracțiune pentru situații de urgență, ce oferă o autonomie de aproximativ 5 km în lipsa contactului cu linia de electricitate.

Fiecare troleibuz comandat are 18 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,45 m (incluzând captatorii) și poate transporta până la 133 de pasageri, incluzând 41 de persoane așezate. Confortul călătorilor va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat, precum și prin sistemul audio-video de informare ce va oferi informații despre traseu, orele estimate ale călătoriei, anunțarea stației sau anunțuri diverse.

VEZI ȘI: MAN Lion’s Intercity, ideal atât pentru transport interurban, cât și școlar

De asemenea, brașovenii vor beneficia de porturi USB ce le vor permite reîncărcarea dispozitivelor mobile în timpul călătoriei, precum și acces la Wi-Fi. Fiecare vehicul este echipat cu un sistem de taxare cu patru validatoare. În plus, pentru a crește gradul de siguranță a pasagerilor și a șoferilor, troleibuzele Solaris sunt echipate cu un sistem de supraveghere video.

Solaris va livra 25 de troleibuze Trollino 18 la Brașov

Mijloacele de transport vor fi dotate și cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă ce va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, cu ajutorul cărora se pot face optimizări ale transportului pe liniile respective.

Potrivit companiei, troleibuzele care vor fi livrate municipiului Brașov vor avea o garanție de cinci ani (sau 350.000 km), timp în care Solaris va furniza consumabilele necesare pentru mentenanța planificată pentru toată această perioadă. Totodată, manopera lucrărilor de întreținere va fi realizată de personalul RATBV sub supravegherea reprezentantului Solaris.

Follow #infotrucker