Bus

Solaris va livra 250 de autobuze Urbino 12 CNG la Madrid

Contractul va fi completat în perioada 2021-2023.

Solaris a câștigat o licitație organizată de operatorul EMT din Madrid pentru 250 de autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG).

Acesta este primul contract câștigat de Solaris în capitala Spaniei. Primele 91 de autobuze Solaris Urbino 12 CNG vor fi livrate la Madrid înainte de finalul acestui an. Contractul va fi încheiat în 2023.

Solaris va livra 250 de autobuze Urbino 12 CNG la Madrid

Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT) este cel mai mare operator de transport public din Spania și al doilea cel mai mare din Europa. Compania vrea să se bazeze doar pe autobuze electrice, hibride și CNG până în 2023.

Strategia vizează în mare parte înlocuirea autobuzelor diesel cu unele CNG. La începutul acestui an, EMT a lansat o licitație pentru 520 de autobuze CNG de 12 metri lungime. 250 dintre acestea vor fi livrate de Solaris, în urma unui contract în valoare de 73.375.000 de euro.

Autobuzele vor fi echipate cu motoare CNG de 239 kW (320 CP) și transmisii automate. Gazul comprimat va fi stocat în 5 rezervoare, cu o capacitate totală de 1.575 de litri. Acestea sunt montate pe plafon, în partea din față a vehiculului. Rezervoarele asigură autobuzului o autonomie de aproximativ 400 km.

VEZI ȘI: Poliția din Polonia folosește drone pentru a da amenzi de circulație

Pasagerii vor beneficia în noile autobuze de sistem de informare, porturi USB și aer condiționat. Spațiul pentru pasageri are o capacitate de până la 100 de persoane și va fi supravegheat video. Cabina șoferului va fi echipată cu o ușă anti-agresiune, conform standardelor EMT.

Aceasta este cea mai mare comandă primită de Solaris din Spania. Până acum, producătorul polonez a livrat peste 250 de vehicule în această țară, inclusiv autobuze electrice, hibrid și CNG.

Din aceeași categorie...

Back to top button