Solaris va livra 6 autobuze electice Urbino 12 municipalității din Kutno

Solaris va livra 6 autobuze electice Urbino 12 municipalității din Kutno
La începutul lunii iunie, reprezentanții Solaris și autoritățile din orașul polonez Kutno au semnat un acord pentru livrarea a șase autobuze electrice Urbino 12.

Contractul va fi executat în două tranșe, primele trei autobuze electrice urmând să fie livrate în martie 2020. Restul acestora vor fi oferite regiei de transport din Kutno în august 2020.

Solaris va livra 6 autobuze electice Urbino 12 municipalității din Kutno

Autobuzul Solaris Urbino 12 dispune de un motor central de tracțiune de 160 kW. Energia necesară pentru propulsarea vehiculului va fi stocată într-un pachet de baterii cu o capacitate de 116 kWh.

VEZI ȘI: Accident stupid în parcarea de camioane Kraichgau Süd de pe autoastrada A6

Autobuzele vor fi adaptate atât la sistemul de încărcare al depoului, cât și la un sistem de încărcare rapidă cu pantograf.

La fel ca în multe dintre cazurile de până acum, toate cele șase exemplare Urbino 12 vor primi și o serie de echipamente suplimentare menite să îmbunătățească transportul persoanelor.

Pe lista opționalelor, autoritățile din Kutno au pus următoarele dotări: aer condiționat pentru întregul compartiment pentru pasageri, sistem de supraveghere video, iluminare LED eficientă din punct de vedere energetic și încărcătoare USB pentru dispozitive mobile instalate la bord în balustrade.

În acest moment, 19 orașe din Polonia au ales să comande autobuze electrice produse de Solaris. La nivel european, numărul orașelor care folosesc autobuzele polonezilor se ridică la 62.

Follow #infotrucker